۱ نفر

«اقتصاد آنلاین» گزارش می دهد

ابلاغ تعرفه مهندسان ساختمان؛ ۲۷ درصد نهایی شد/ جنگ انبوه سازان و مهندسان بالا گرفت

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۲:۱۵
کد خبر: 841568
ابلاغ تعرفه مهندسان ساختمان؛ ۲۷ درصد نهایی شد/ جنگ انبوه سازان و مهندسان بالا گرفت

در حالی سازمان نظام مهندسی به تعیین تعرفه مهندسان ساختمان اعتراض کرده و احتمال می داد که این تعرفه تغییری داشته باشد اما ابلاغ آن از سوی عضو اصلی شورای انتظامی نظام مهندسی ساختمان حق الزحمه ۲۷ درصدی را تثبیت و لازم الاجرا کرد.

اقتصاد آنلاین- اکبر محمودی: موافق و مخالف درصد تعیین حق الزحمه مهندسان باعث شد تا امسال وزارت راه و شهرسازی در تعیین تعرفه مهندسان با وسواس بیشتری عمل کند. از یک سو انبوه سازان معتقد هستند که نباید معیار تعرفه خدمات مهندسی، قیمت ماست باشد و مهندسان خدماتی ارائه نمی کنند که بخواهند خدمات بالایی نیز برای درخواست کنند. از سوی دیگر نیز اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان می گویند که متاسفانه عدم وجود تعرفه درست باعث به خطر افتادن شأن کاری مهندسان شده و واژه مهندس در جامعه اعتبار آنچنانی ندارد و امروز واژه مهندس در سطح جامعه بعضاً به عنوان شوخی استفاده می‌شود و یکی از دلایل آن بحث معیشتی مهندسان است.

این اظهارات در نهایت منجر به این شد تا وزارت راه و شهرسازی بنا به گفته برخی اعضا و روسای کانون انبوه سازان، وزارت راه و شهرسازی در نحوه ابلاغ تعرفه‌های جدید هوشمندانه عمل کند.

تعیین و افزایش تعرفه نظام مهندسی ساختمان به میزان سایر مشاغل کشور به یکی از مطالبات مهندسان و سازمان های نظام مهندسی تبدیل شده است. روسای سازمان های نظام مهندسی معتقد هستند که در سال‌های اخیر برای تعیین تعرفه نظام مهندسی ساختمان همواره با چالش مواجه بوده اند و در سال‌های گذشته مشکلات متعددی که تبعات اجتماعی نیز در پی داشت به وجود آمده است.

آنها معتقد هستند که هرساله این دغدغه در بین جامعه مهندسان وجود داشته که به دلیل وجود قوانین و مقررات ملی ساختمان و از سوی دیگر روش تعیین تعرفه، چالش برانگیز بوده و از ۱۸ سال گذشته تاکنون این مقررات بازنگری نشده است. حال با تعیین تعرفه ۲۷ درصدی برای سازمان های نظام مهندسی و ابلاغ آن، این چالش باز هم بر سر جای خود باقی ماند و حل نشد.

سازمان نظام مهندسی: اگر تعیین تعرفه حق الزحمه بر مبنای هزینه ساخت تعیین شود باید حق الزحمه ۱۰۰ درصد افزایش پیدا می کرد

روسای سازمان نظام مهندسی ساختمان معتقد هستند که وقتی حداقل دستمزد کارگران ۳۵ درصد و یا تعرفه سازمان نظام پزشکی ۴۰ درصد افزایش داشته است رشد ۲۷ درصدی به میزان زیادی اجحاف در حق مهندسان ساختمان خواهد شد. روسای سازمان نظام مهندسی ساختمان معتقد هستند که اگر تعیین تعرفه حق الزحمه بر مبنای هزینه ساخت تعیین شود باید حق الزحمه ۱۰۰ درصد افزایش پیدا می کرد.

ابلاغ تعرفه مهندسان ساختمان؛ ۲۷ درصد نهایی شد/ جنگ انبوه سازان و مهندسان بالا گرفت

«حمزه شکیب» رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به اینکه تعرفه و حق‌الزحمه مهندسان براساس هزینه ساخت تعیین می‌شود و فرمول محاسبه تعرفه حق‌الزحمه هیچ تطابقی با هزینه ساخت واقعی ندارد؛ برهمین اساسا از سال (۱۴۰۱) درخواست بروزرسانی نرخ تعرفه را به سازمان مربوطه ارجاع دادیم.

شکیب: فرمول محاسبه تعرفه حق‌الزحمه هیچ تطابقی با هزینه ساخت واقعی ندارد

او می گوید: باید تعرفه و حق الزحمه مهندسان به اندازه تعرفه سازمان نظام پزشکی ۴۰ درصد یا برابر با افزایش حقوق کارگران به میزان ۳۵ درصد در سال جاری افزایش یابد. البته اگر بر مبنای هزینه ساخت این حق الزحمه تعیین شود باید ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند. غیر از این عدد باشد بی انصافی است.

ابلاغ تعرفه مهندسان ساختمان؛ ۲۷ درصد نهایی شد/ جنگ انبوه سازان و مهندسان بالا گرفت

اما از سوی دیگر فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن می گوید: افزایش ۲۷ درصدی تعرفه مهندسان ساختمان در واقع با بدیهیات اقتصاد و حقوق مهندسان و فعالان صنعت ساختمان و تورم کشور تورم هم‌خوانی ندارد.

وی افزود: بارهای گفته‌ایم که بنیان این رویه در خصوص اتصال نرخ خدمات مهندسی به هزینه ساخت ایراد دارد، چراکه همواره هزینه‌های ساخت و سازها با تورم در ایران رقابت تنگاتنگی دارد و استفاده از این الگو مناسب حق‌الزحمه خدمات مهندسی نیست.

وی با تاکید بر این‌که لازم است شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان رویه جدیدی را برای تعیین تعرفه مهندسان به وزارت راه و شهرسازی اعلام کند، گفت:‌ البته با توجه به رویه موجود، این کار در اولویت شورای مرکزی نیست و اولویت آن رسیدگی به مسائل دیگری است که گاها در شان نزول این شورا و فعالیت‌های مهندسی نیست.

پورحاجت: هزینه خدمات مهندسی در شمال تهران و در جنوب تهران متفاوت است

وی در ادامه با تاکید بر این‌که معتقدیم باید نرخ خدمات در نقاط کشور شناورتر شود، اضافه کرد: قطعاً هزینه خدمات مهندسی در شمال تهران و در جنوب تهران متفاوت است. قطعاً هزینه‌های دفتری و ستادی مهندسان در شمال و جنوب تهران با هم خیلی تفاوت دارد. به‌عنوان مثال هزینه دفتر مهندسی در شمال تهران ماهانه ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان است که در مناطق جنوبی این هزینه به مراتب کمتر است. این موضوع برای کل جغرافیای کشورمان صادق است.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان اظهار کرد:‌ این در حالی است که به‌نظر می‌رسد برای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی تعیین نرخ خدمات مهندسی ساختمان اهمیتی ندارد.

اما این اظهارات تماما نشان می دهد که در نهایت وزارت راه و شهرسازی تصمیم خود را گرفته و آنطور که کانون انبوه سازان می گوید این اقدام وزارتخانه حاوی نکات مثبتی برای قانون‌مداران و نکات تنبیهی است. در واقع وزارت راه و شهرسازی سازمان‌های نظام مهندسی استان‌ها که بر مدار قانون بوده را تشویق کرده و اجازه اعمال این ۲۷ درصد را داده که رقم قابل توجهی است.

به هر سوی به نظر می رسد تعیین حق الزحمه مهندسان ساختمان در سال ۱۴۰۳ و ابلاغ آن از سوی عضو اصلی شورای انتظامی نظام مهندسی ساختمان به ادارات کل راه و شهرسازی و سازمان های نظام مهندسی ساختمان کشور جنگ میان انبوه سازان و سازمان های نظام مهندسی ساختمان را وارد دور تازه ای کرد. حال به نظر می رسد باید چاره ای اساسی برای تعیین حق الزحمه مهندسان ساختمان که یکی از ارکان اصلی بخش مسکن و ساخت و ساز هستند اندیشید تا اگر نیاز است روشی پیاده شود که این چالش تا حد امکان کاهش یابد.

ابلاغ تعرفه مهندسان ساختمان؛ ۲۷ درصد نهایی شد/ جنگ انبوه سازان و مهندسان بالا گرفت

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 28
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 17
  • امیر PL ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    رشته مهندسی را به لجن کشیدن
  • رضا IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    باوجود نظارت مهندسان بسازبفروش وانبوه ساز بااین کیفیت افتضاح خانه می سازد آن وقت بدون نظارت چه شود ضمنا همه انبوه سازان چیزی شبیه خانه درتصورات شأن هست و هیچ درکی از طراحی ونکات فنی ندارند
  • سعید IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    مگه یه مهندس ناظر در یه ساختمان ۵ سقف ۵ بار بیشتر میاد سر ساختمان که حق الزحمه زیاد میخوان حدود ۱۰ میلیون برا هر بازدید کمه
  • Saeed IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    51 4
    ظلمه برا مهندسین. خیلیییی پایینه خیلییی. انصاف نیس این تعرفه. هزاران تاسف برا شما.
  • علی IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    اینجانب به عنوان ناظر پایه دو سازه، اعلام میکنم با توجه به فرمایش مضحکانه انبوه سازان که مهندسان خدماتی ارایه نمی‌کنند نشان از بیسوادی انبوه سازان دارد، مهندس به انبوه ساز خدمتی ارایه نمیکند بلکه در جهت کیفیت ساخت و ساز گام بر می‌دارد که قطعا با خط مشی انبوه ساز منافات دارد انبوه سازان همیشه در جهت سود بیشتر کیفیت را فدا کرده اند، حال با کم کردن تعرفه کمک شایانی به انبوه ساز و تضعیف مهندسین شد که ماحصل آن قطعا کاهش کیفیت ساخت و ساز خواهد شد.
  • علی US ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    تاسف برانگیز الان دیگه یه مهندس با یه کارگر قابل مقایسه نیست
  • عبدالله خدابنده IR ۱۵:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    چرا یک بوم و دو هوا، چرا در یک کشور پزشکان 40 درصد و مهندسان 27 درصد؟ این یعنی دقیقا عین بی عدالتی!!!!! یا همه 27 درصد یا همه 40 درصد، این یعنی حکومت عدل علی، مگه خون پزشکان از بقیه مردم رنگین تره؟!!!؟!!! که اگه غیرچاز اینها باشد یعنی مملکت هر کی هر کیه و هر کس زورش بیشتر باشه قانونجرو تعیین میکنه!!!!! و لاغیر والسلام
  • IR ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    2 0
    همه با هم یکصدا : یا همه 27 درصد یا همه ۴٠ درصد یک بوم و 2 هوا نداریم والسلام
  • IN ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    شرم وحیا و خجالت هم خوب چیزی.میدونم انصاف ندارین حداقل خجالت بکشید.با این مسئولیت قصد دارین از جیب مهندس بگیرید برا ارزان تمام شدن ساختمان.به جای این کارا جلو تورم را بگیرید.همه چی دو سه برابر شده.هزینه نظارت ۴ تا مهندس برای ساخت با کیفیت کمتر از پولی که یه بنگاهی تو نیم ساعت یه قولنامه را مینویسه هست.
  • خدابنده IR ۱۵:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    آقای شکیب نماینده محترم جامعه مهندسان از خودت خجالت بکش چرا اینقدر جامعه مهندسان رو حقیر و ناتوان جلوه میدهی؟!!!! جرات داری از خودت بپرسی چرا پزشکان 40 درصد و مهندسان 27 درصد؟؟؟!!!!! بای تایید این مورد، جامعه مهندسان را بردی زیر سوال!!!!! اگه کسی فکر میکنه پزشکان بایستی بیشتر از دیگران بگیرن، خوب ساکت بشینه وگرنه.......!!!!!!!! التماس تعقل برای جماعت مهندسان
  • ناشناس IR ۱۶:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    ما جامعه مهندسین از مدیریت شما به هیچ عنوان راضی نیستیم.. و شما و خانوادتون رو سپردیم بخدا..درکی هست
  • محمد FR ۱۸:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    انبوه سازان نه دانش مهندسی دارند ونه شعورفنی مگرافراد انگشت شمار بایدساخت وساز دراختیارمهندسان ۴ رشته باشد وزارت راه هم بدلیل نداشتن سواد اطلاعات کافی ونشستن در کرسی که لایقش نیست دست به اذیت افرادلایق وفرهیخته مهندسی زده است
  • مهندس بیچاره IR ۱۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    واقعا تاسف برانگیزه حداکثر افزایش ۲۷ درصد شده ،حتی این درصد به تمامی موارد اعمال نشده. خداوکیلی مگه ما مهندسا جای دیگه ای زندگی میکنیم که تورم دستمزدمون از پزشکان و کارگران کمتر شده؟
  • US ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    ارزش افزود ایجاد شده قیمت مسکن که کالای ایجاد شده هست و خدمات مهندسی هیچ گونه تناسبی با حقالزحمه ندارد و حتی پول رفت امد مهندسین هم نمیشود. و این حقالزحمه بیشتر شبیه جوک هست اما مسولیت مهندسین به قیمت روز هست ولی دریافتی مهندسین به قیمت سال 1382 هست
  • مهندس نجفی IR ۲۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    من بعنوان عضو نظام مهندسی تقاضا حسابرسی از نظام مهندسی و ریاست نظام مهندسی دارم. باید به دفتر مقام معظم رهبری شکایت کنیم. چرا بعد از ۴ سال کاری به مهندسان ساختمان داده نمی شود.
  • رضا IR ۲۰:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    حیف پولی که به این مهندسان ناظر داده می شه
  • صادق IR ۲۲:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    2 0
    این برای یک ساله، بیچاره مهندس که برای یک سال پول حقوق یک ماه میگیره.
  • Farshad IR ۲۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    ۱-گفته حداکثر ۲۷درصد و طبق جدول سقف تعیین کرده یعنی در عمل کمتر از ۱۰ درصد تعرفه اضافه شده که با این تورم واقعاً ظلم به جامعه مهندسی ساختمان هست. ۲-انبوه سازان از خداشونه که کسی به کارشون نظارت نداشته باشه و هرجور که میخوان ساخت و ساز انجام بدن و میخوان جامعه مهندسی ضعیف بمونه تا سود بیشتری کنن در صورتیکه حق الزحمه مهندسین در مقایسه با هزینه‌های دیگر ساخت و ساز اصلا حساب نمیاد.
  • مهدی IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    خوب مسؤلیت نظارت را از مهندسان کم کنند به مسؤلیت انبوه سازان اضافه کنند اونوقت ببینیم این انبوه سازان در دادگاه ها حاضر میشند برای پاسخگویی و مسؤلیت پذیری؟! و بازهم نطق می‌کنند که مهندسان ناظر حق الزحمشون زیاده؟!!!
  • میلاد IR ۲۳:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    واقعا به طور واضح و شفاف به مهندسین ظلم میشه و هیچکس نیست به داد مهندسین برسه ، هم تعرفه و هم‌ افزایش تعرفه نسبت به مسئولیت کار مهندسین شوخی بیش نیست، خدا ازتون نگذره
  • مجتبی IR ۰۰:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    0 0
    با این برنامه و سیاست هایی ک در پیش گرفتین .ادم خجالت میکشه تو جامعه بگه مهندس هستم .
  • احسان IR ۰۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    0 0
    نفرین بر شمایی ک بی هیچ منطقی تصمیم میگیرید و عذابش برای ماست
  • Aliarchi US ۰۳:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    0 0
    چاره ثار اعتصاب مهندسین و عدم پذیرش کار هست کخ متاسفانه عدم یکدستی و یک صدایی جامعه مهندسین باعث اینجنین تو سری خوردن هایی شده برعکس جامعه پزشکان چقدر هماهنگ هستن و تازه پزشکی که بیمارش فوت کنه دیه نمیده ولی مهندس ناظر و طراح و مجری بیچاره برای هر اتفاقی در کارگاه دچار دیه و جبران خسارت هم میشن یعنی مسؤلیت سنگین در قبال مزد بسیار بسیار بسبار ناچیز که شامل ۱۵تا ۲۵درصد مالیات هم میشه واقعا شان مهندسان رو با خاک کوچه یکی کردی ای ننگ بر شما باد
  • محمد IR ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    0 0
    گروهی برای حفظ صندلی تلاش لازم برای افزایش واقعی دستمزد مهندسان انجام نمیدن! هر سال نصف تورم یا افزایش هزینه‌های ساخت‌وساز، افزایش تعرفه داشتیم که باعث شده عملا طی چند سال اخیر مهندسین به شغل مهندسی فقط بتونن به عنوان شغل دوم نگاه کنن و همه دنبال کار دیگه برای گذران زندگی باشن. همین باعث افت کیفیت طراحی و نظارت پیشه که عاملش قیمت گذاران تعرفه هستن. تا کوچکترین مشکلی هم پیش میاد دیواری کوتاه تر از مهندس نیست. گروهای دیگه که درآمدشون چند برابر مهندسان در سالیان گذشته افزایش پیدا کرده مقصر نیستند، مقصرین فقط مهندسان هستند.
  • US ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    0 0
    خجالت داره بخدا انگار این مملکت فقط زورش به مهندس ها میرسه حتی اگه پنجاه درصد افزایش پیدا کنه ی مهندس بدبخت باید که بخاد شروع کنه باید کار دیگه هم داشته باشه آقای پرو حاجت واقعا روشون شده این حرف زدن
  • علی IR ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    3 0
    در چند سال اخیر اجرت نظارت دو ساله یک مهندس ناظر در خصوص یک ساختمان ، از حقوق چهار یا پنج ماه نگهبان همان ساختمان کمتر بوده . این یعنی فاجعه. در این مملکت فقط ویزیت دکتر بالا میره. مهندس و کارگر مظلوم واقع شدن
  • ارش IR ۱۵:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    0 0
    واقعا باید تاسف خورد برای اون انبوه سازی که اینهمه مشکلات و ول کرده چسبیده به این ۲۰۰ هزار تومنی که میخواد به مهندس بده این مبلغ ناچیز در مقابل متری ۶۰ ۷۰ میلیونی ملک شما کجارو میگیره؟ این مبلغ حتی کمتر از عددیه که اون انبوه ساز سر معامله یکی از ملکهاش به مشتری تخفیف میده شماها دیگه کی هستین
  • کاظم IR ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۶
    0 0
    جالب اینجاست که پزشک ها که از قشر فقیر پول میگیرن افزایش ۴۰ درصدی داشتن ولی مهندس ها که درآمدشون از قشر پولدار هست ۲۷ درصد